Leven als origineel

Origineel volledig

Door Karolien Lievense

“Veel mensen worden geboren als een origineel, maar sterven als een kopie”, zei Jan Pool, voorganger van The Shelter in Haarlem ooit. Ik moet bekennen dat ik vaak genoeg niet origineel ben.
Als kind was ik origineel, maar gaandeweg leerde ik dat bepaalde eigenschappen van mij niet zo leuk gevonden werden. Ook zag ik dat mensen met bepaald gedrag veel waardering kregen van anderen. En dus kopieerde ik hun doen en laten.

Niet met succes, overigens. Je kunt proberen een bepaalde rol aan te nemen, maar uiteindelijk houd je dat niet vol. Het kost je energie om anders te zijn dan je werkelijk bent. Bovendien is de vraag of het nodig is om anders te zijn dan je bent. Heeft de Heer ons niet voor niks allemaal verschillend gemaakt?

Ik dien God het beste door te zijn zoals God mij heeft bedoeld. Soms baal ik van bepaalde karaktertrekken. Ik had graag alerter willen zijn, leuker, slimmer, gevatter, extraverter, sportiever … maar ik bén het niet. Gelukkig hóef ik het ook niet te zijn.

Ik moet Karolien zijn, of laat ik het zo zeggen: de Karolien die God heeft bedoeld. Ik weet dat er nog een groot verschil zit tussen de Karolien van nu en de Karolien zoals God die heeft bedoeld. Met Gods genade zal ik steeds meer worden zoals ik moet zijn.

Related Posts
“God, wat gaat U vandaag doen?”
Door Karolien Lievense Denk je ’s morgens, als je uit bed komt, weleens na wat God die dag gaat doen? Niets is mooier dan wanneer jij daar deel van mag uitmaken. ...
READ MORE
Geen been gebroken
Door Karolien Lievense De rechtvaardige heeft veel ellende, maar uit dat alles redt de HEERE hem. Hij bewaart al zijn beenderen, niet één daarvan wordt gebroken. (Psalm 34 : 20-21, HSV) Toen ...
READ MORE
Als de Heer het huis niet bouwt …
  Door Karolien Lievense Het Pelgrimslied Psalm 127 gaat over de onmisbaarheid van Gods zegen in ons leven: “Als de HEERE het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen zijn bouwers eraan. (…) De ...
READ MORE
“God, wat gaat U vandaag doen?”
Geen been gebroken
Als de Heer het huis niet bouwt …